Geçtiğimiz hafta İzmir imizin en yeşillik mesire yerlerinden "Emiralem" deydik, eşimin kuzenin bahçesi olunca arada toplanıyoruz cümbül cemaat...Nedense böyle günlerde de börek yapma işi bana düşüyor, toprak fırında pişen bu ev böreği pek lezzetli pek çıtır çıtır oldu. Mecbur kalmadıkça hazır yufkaları kullanmıyorum, elde açılmış gibi olmuyor. Gerçi böyle iki tepsi yapınca feleğim şaşıyor ama, yiyenlerden bol tezzeruhat alınca da yorgunluğa değiyor:)
Gelelim nasıl yapıldığına, ben iki tepsi yaptığım için malzemelerin iki katını kullandım, yaklaşık 2 kg. un ancak yetti.
Malzemeler
2 kg. un (söke un veya sinagil un harika)
Bir miktar sıvı yağ
Bir miktar sirke veya limon suyu (kıtır olmasını sağlıyor)
Biraz tuz ve hamuru yapacak kadar ılık su